BETÖLTÉS

A szemhéj és szemöldök tetoválásokat az NPM termékcsalád festékeivel készítem, az ajkakat pedig a LaBina pigmentekkel. Hosszú éveket töltöttem el a kereséssel és próbálgatással és sok csalódás után a legnagyobb megelégedéssel használom már több, mint két éve ezeket a termékeket.
Jellemző rájuk a hatalmas színválaszték, jelenleg több, mint 60 szín érhető el. Jól kombinálhatóak és a kopás során minimális színváltozás. Nem lesz vörös vagy lila, esetleg szürke, csak szépen elhalványul. Ami a javításokat illeti, minden elváltozásra tudok nyújtani Neked egy olyan megoldást, amitől a tetoválásod újra szép, életteli és természetes lesz. (kivéve természetesen azokat az eseteket, melyek testtetováló festékkel készültek, illetve oly mértékben lettek elrontva, hogy csak eltávolítással korrigálhatók) A LaBina pigmentek maximálisan higiénikusak, bevizsgáltak, a legújabb szabványoknak megfelelőek. Az emberi szervezetre teljes mértékben ártalmatlanok, mikrobiológiailag stabil, tiszta színek. Ezek a pigmentek mentesek a kadmium, króm, higany, selen, tellur, thallium, urán és a bárium oldható vegyületeitől, nem tartalmaznak tiltott vegyi anyagokat, azo-szinezékeket, aromás aminokat. Novoxx® technológiával készülnek, ez finomra őrölt ásványi anyagok speciális keveréke. A novoxx® megöli a baktériumokat, gombákat, segíti a sebgyógyulást, valamit tartósítja a pigmenteket.
A gépet illetően pedig az én választásom az NPM Oron 58-as sminktetováló készüléke lett. Rettentő precíz, hatalmas tűmodul választékkal. A korábbiakhoz képest könnyebb vele dolgoznom, halkabb is és Neked is kellemesebb vele az eljárás. Gyorsabban kész vagyunk az egyenletes festékbevitelnek köszönhetően és kevésbé is fáj. Az összes területre és feladatra külön tudok tűket, tűcsoportokat választani, hogy még tökéletesebb legyen a végeredmény.

Méltán a legnépszerűbb terület, egy jó szemöldök erősen meghatározza arcunkat – ahogyan egy rossz is. Abban az esetben érdemes a tetoválást fontolóra venned, ha korábban nem megfelelően lett kiszedve a szemöldököd és nem nő vissza a most kívánatos formára, ha eleve nem is volt megfelelő (aszimmetrikus, túl rövid, túl vékony, túl ritka, stb.), illetve ha a korábbi tetoválásod eleve el lett rontva vagy csak már nem vagy vele elégedett.
A hagyományos satírozós technika már a múlté, a mai modern tetoválások 3 fő típusra oszthatók: szálazott, kombinált, púderes (ombre). Minél természetesebb, annál jobb. A saját meglévő szemöldök szőrzeted, illetve sminkelési szokásaid fogják meghatározni, hogy melyiket választjuk.

A tetoválás a következőképpen zajlik:

 • Átbeszéljük az általános tudni valókat, kérdéseket, aggályokat, egészségügyi dolgokat.
 • Áttérünk a kívánságodra, megnézzük, hogy min szeretnél változtatni, mit szeretnél elérni és ezek alapján kiválasztjuk a megfelelő technikát. (azt, hogy szálazott, ombre vagy kombinált technikát alkalmazzunk, mindig egyénileg döntjük el az alapján, hogy számodra mi a legmegfelelőbb)
 • Csipesszel megigazítom a szemöldököd, csak azt fogom eltávolítani, ami biztosan nem szükséges. Mindig törekszem arra, hogy a lehető legtöbb saját szálad maradjon meg, így sokkal természetesebb a hatás.
 • Ezután megtervezem Neked a formát, azok alapján, amit korábban egyeztettünk. Ezt természetesen folyamatosan ellenőrizheted Te is. A tetoválás csak akkor veszi kezdetét, ha beleegyeztél a formába, színbe és technikába.
 • Elkészítem a tetoválást, közben folyamatosan érzéstelenítelek.
 • A tetoválás elkészültével átbeszéljük az utóápolást. (ehhez tőlem kapsz krémet, 3.500Ft az ára, mely a korrekció utánra is bőven elegendő)
 • Leegyeztetjük a korrekció időpontját. Ez körülbelül egy hónap múlva esedékes.

Két fő típusra bontható: klasszikus kontúrra és szemhéjsatírra. Mindkét változat elkészíthető úgy, hogy mindenkinek jól álljon. Ha mindig ki szoktad magadnak festeni és gyorsítani akarsz a reggeleken, akkor azért, ha nem vagy biztos a kezedben, de szeretnél szép sminket minden nap, akkor azért. Ha esetleg már nem tökéletes a látásod, akkor azért, ha pedig allergiás lennél a sminktermékekre, de szükséged van egy megoldásra, akkor pedig azért. Színek tekintetében végtelen variációs lehetőség áll a rendelkezésedre. A leggyakoribb az, hogy feketével készítünk egy kontúrt, besatírozva a szempillák tövét is. Satírozásnál ezt is vihetjük tovább, de betehetünk mellé bármilyen színt, amit kedvelsz.

A tetoválás menete:

 • Átbeszéljük az általános tudni valókat, kérdéseket, aggályokat, egészségügyi dolgokat.
 • Áttérünk a kívánságodra, megnézzük, hogy min szeretnél változtatni, mit szeretnél elérni.
 • Megkezdem az előrajzolást, ez fogja véglegesen eldönteni, hogy mi is lesz a legjobb választás. A szempillák között mindig be szoktam satírozni, hogy mélyebbnek hasson a tekintet, emellett pedig a kívánt változtatásnak megfelelően vastagabb, vékonyabb részeket hozok létre a satírban/kontúrban. Ha több színből készül, akkor azt is fel szoktam vinni az előrajzolás során.
 • Ha beleegyeztél a színbe és formába, akkor megkezdem a tetoválást. Közben többször újra foglak érzéseteleníteni.
 • A tetoválás befejeztével fertőtlenítek, átbeszéljük az utóápolást. (ehhez tőlem kapsz krémet, 3.500Ft az ára, mely a korrekció utánra is bőven elegendő)
 • Megbeszéljük a korrekciós időpontodat, nagyjából 6 hét múlvára.

Sok nő szenved attól, hogy ajkait nem találja megfelelő formájúnak, nagyságúnak vagy színűnek. Az is előfordul, hogy minden stimmel, csak éppen nem válik el elég élesen az ajak széle és az arcbőr többi része. Melyik problémára mi lehet a megoldás?
Ha alapvetően teltebb ajkaid vannak, akkor a két színátmenetes technika (félsatír, 3D) közül is választhatsz, de természetesen a teljes satírozás is nyerő. A félsatírt természetesebb színekből érdemes készíteni, hiszen az eljárás során egy finom kontúr elkészítése után, kintről befelé haladva folyamatosan „el fog fogyni” a szín. Ahhoz, hogy szépen összedolgozható legyen a saját szád színével, az ahhoz legközelebbi árnyalatot érdemes választani. Ha mégis az erősebb színek állnak közel a szívedhez, akkor a 3D-s, színátmenetes tetoválás a megfelelő. Itt minimum kettő, de inkább három, akár négy színből készítem el az ajaktetoválásod. Kintről befelé haladva egyre világosabb színnel, szépen egymásba dolgozva azokat. Így a külső színed akár egy élénk pirosas is lehet. Kellemesen telt hatást kölcsönöz.
A teljes satírt, melyet egy szín használatával készítek, inkább akkor javaslom, hogy elégedetlen vagy a formával vagy növelni szeretnél ajkaid méretén, esetleg egy korábbi, rontott tetoválást kell korrigálnunk.
Ha van egy szín, melyet nagyon kedvelsz, rendszeresen használsz, nyugodtan hozd el magaddal, sokkal könnyebben fogunk Neked tetsző színt találni a festékek között is.
Herpesz esetén mit tehetünk?
Sajnos, ha már egyszer volt herpeszed, akkor a vírus megbújik a szervezetedben és bármikor kiújulhat különböző hatásokra, stresszre. Az ajaktetoválás pont egy ilyen hatás. De ne aggódj, megfelelő gyógyszer szedésével megelőzhető, hogy a friss ajaktetoválásod sérüljön. Orvos által felírt herpesz elleni tabletta (pl. Telviran, Herpesin) szedésével kordában tudod tartani. A tetoválást megelőző 3 napban kell elkezdeni szedni és utána folytatni összesen egy hétig. A korrekció alkalmával ugyanígy ismétlendő a folyamat. Kérlek, mindenképpen jelezd, ha szokott lenni herpeszed!
Nagyon fáj?
Talán a 3 terület közül a legkellemetlenebb, egyéni teherbírás függő, de abszolút kibírható. Érdemes elkerülni a menstruáció első két napját, illetve az azt megelőző kettőt, ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk. Emellett a hormonális változások miatt nem biztos, hogy megfelelő lesz a festék bennmaradása. A fogorvosi érzéstelenítéstől én teljes mértékben elzárkózom, a zsibbadás hatására eldeformálódik a száj és nem lesz megfelelő a berajzolt forma.