BETÖLTÉS

DIÓDALÉZER! ELYSION-PRO!
Engedjétek meg, hogy megosszunk néhány gondolatot az Elysion Pro diódalézer gépről! Az Elysion Pro diódalézer biztosítja a régóta igényelt rugalmasságot és pontosságot a kezeléseknél. Ezen tulajdonságok miatt a lézert kategóriájának legjobb készülékévé nyilvánította a rangos professzionális esztétikai magazin, a Vida Estética. Az Elysion Pro platformot úgy alakították ki, hogy tartós és biztonságos lézeres szőrtelenítést tegyen lehetővé minden fototípus esetén. Magas csúcsteljesítménye (2000 Watt) maximális biztonságot és hatékonyságot biztosít. A 3Hz impulzusismétlés statikus módban, és 15Hz dinamikus módban az Elysion Pro készüléket az egyik leggyorsabb, legbiztonságosabb, és leghatékonyabb eszközzé teszik az ágazatban. A lézeres szőreltávolítás a maradványszőrzet esetében is rendkívül sikeres.

Jelenleg ez a vezető csúcstechnológia világszerte a szőrtelenítés terén. A lézerek fénye monokromatikus, egyszínű ezért nagyon jól fókuszálható. Általában optikai szálon keresztül vezetik a kézi darabba vagy a szkennerbe, ami azután a kezelési területre juttatja a lézerfényt. Hatásmechanizmusa a szelektív foto-termolízis elvén alapul. Ez azt jelenti, hogy a bőrre kerülő fény csak a célszövetben, vagyis a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, a környező ép bőrben nem, így azt nem is károsítja. A szőrszálban elnyelődő fény pedig a hőenergia révén denaturálja a szőrtüszőt, miközben az ép bőr nem károsodik.

A kezelések száma függ a vendég szőrének típusától, színétől a kezelendő területtől. Szőrszálaink átlagosan 20-30 százaléka van egyidejűleg növekedési (anagén) fázisban, így a tartós szőrtelenítés a szőr növekedési ciklusait követve, több fázisú kezelést igényelnek. Általában egy kúra 6-8 alkalmat jelent ami egyéntől és területtől függően változó lehet. Általában a vastag, sötét színű szőrzet és világos bőr kombináció igényli a legkevesebb kezelést, míg az arc felszínén történő szőrtelenítés nagyobb számú kezelést igényel, mint más testrészeken.

A legjobb dolog amit azonnal megtapasztalhatsz, hogy már a kezelések közötti hetekben is alig kell a szőrtelenítéssel foglalkoznod, mert az Elysion-pro berendezés rendkívül hatékonyan lassítja, majd leállítja a szőr növekedését. Az egyszer már sikeresen elpusztított szőrtüszők esetében VÉGLEGES az eredmény, ezekből új szőrszálak már nem nőnek. Viszont a piheszőrzet és világos szőrzet hormonális hatásra megerősödhet a későbbiekben, így előfordulhat, hogy néhány év elteltével 1-1 fenntartó kezelés válik szükségessé.

Az Elysion-pro diódalézeres szőrtelenítő gép a szelektív fototermolízis elv alapján működik! A szelektív fototermolízis lényege, hogy a kezelés alatt a bőrre kibocsátott fény, a szőrszálak festékanyagában nyelődik el, ami aztán hővé alakul át. A hőenergia a szőrszálon keresztül eljut a szőrtüszőbe, ami a hőhatás miatt roncsolódik, ezáltal megsemmisítve a szőrtüszőt, megakadályozza a szőrszál újratermelését. A növekedési szakaszban lévő szőrtüszőkben az osztódó, érzékenyebb mátrixsejtek elpusztulnak és nem hoznak létre több szőrszálat. A kezelés jelentős mértékben károsítja a szőrtüszőt és a szőr növekedési mechanizmusát, miközben a bőr sértetlen marad, mivel a fény mindig abban a mélységben fejti ki hatását, hő formájában, ahol elnyelődik (a pigmentben). Így csak a megcélzott terület károsodik, a környező ép bőr, és szövetek nem hevülnek fel, nem sérülnek.

Mi a különbség az IPL villanófényes és a lézeres kezelés között?

Az IPL villanófényes technika nem egy hullámhosszon dolgozik, hanem egy hullámhossz tartományban. A lézer ezzel szemben egy monokróm fény, ami egy adott hullámhosszon dolgozik. Ez azért fontos, mert ezáltal a lézer szelektívebben tud működni. Tehát a villanófény elnyelődik egyszerre több mindenben is (pl. részben a pigmentben, részben a hemoglobinban), így mindenre hat egy kicsit, de semmire sem igazán, nem lehet fókuszáltan dolgozni vele. Ezzel szemben a lézer csak egy dologban nyelődik el, ami a lézeres szőrtelenítéshez használatos lézer esetében a pigment. Ez az előny egyben hátránya is ennek a típusú lézernek, ugyanis így nem lehet kombinált kezelésekre, mondjuk érkezelésekre használni. Azonban az vitathatatlan, hogy a fókuszált funkciója miatt a lézer specifikusabban dolgozik. Ezért hatékonyabban tud egy problémát kezelni, mint egy olyan dolog, ami mindenre jó.

A z Elysion -pro diódalézeres kezeléseket bármelyik évszakban végezhetjük, de sokan mégis szeptemberben szeretik elkezdeni, hiszen akkor nyárra egy kezeléssorozatot be lehet fejezni, és sima bőrrel, szőrmentesen élvezni a nyarat! Minden vendégnek azt ajánljuk, hogy alaposan járjon utána, hogy melyik szalon melyik gépét választja, hiszen rengeteg féle szőrtelenítőgép van, és nem mindegy hol fizeti ki a kezelések árát! Kérdezzétek meg a szalont, amelyiket felkeresitek:

  • Milyen géppel dolgoznak? (IPL, SHR, DIÓDALÉZER)
  • Rendelkezik-e a gép elismert minősítéssel? (EU CE, FDA)
  • Milyen teljesítménnyel dolgozik a gép? (nagyban befolyásolja a kezelés hatékonyságát)
  • Milyen működési sebességgel dolgozik a gép?

Bátran járjatok utána ezeknek a kérdéseknek, egy megfelelő szakember, megfelelő választ fog tudni adni Nektek.